De loungeset

 

Loungeset is afgeleid van het Engelse werkwoord ‘to lounge’, wat  ‘luieren’ betekent.

Dat luieren een werkwoord is hebben vele fabrikanten te letterlijk genomen. Hun product is zo slecht, dat erin zitten inderdaad op ‘werken’ lijkt.

Alhoewel de loungeset op het eerste gezicht een eenvoudig, simpel product lijkt, moeten banken en stoelen wel degelijk aan verantwoorde hoofdafmetingen voldoen. Het is beslist niet zo dat de kussens elk maatverschil kunnen compenseren!

images (1)

Bovendien is een solide constructie zeer belangrijk, de loungeset wordt nogal eens verplaatst en wordt zwaar belast. Stoelen en banken dienen ‘ravotproof’ te zijn. Alhoewel de fabrikant graag met standaardafmetingen zal werken moet hij toch zo flexibel zijn om de specifieke eisen van de klant te honoreren. Velen wijken af van de standaard omdat de situatie ter plaatse afwijkt.

De uitvoering dient berekend te zijn op een langdurige plaatsing in de buitenlucht. Bevestigingsmaterialen bijvoorbeeld dienen hierop te zijn berekend. In toenemende mate wordt er buiten ‘naturel’ gebruikt steigerhout gevraagd naar hardhout, zoals bijvoorbeeld Bankirai. Douglas is een naaldhoutsoort met een prachtige roodbruine teint. Deze houtsoorten zijn prijziger maar bieden een langere levensduur. Tevens kunnen de houtsoorten worden gecoat of van een waxlaag voorzien. De kussens completeren het mooie uiterlijk van de loungeset. Ze zijn er in vele uitvoeringen en dessins maar altijd vormvast, slijtbestendig, waterafstotend, schimmel-en rotbestendig en wasbaar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>