Tuinliefhebber

Zolang Hetty van Baalen zich kan herinneren, is ze al een echte tuinliefhebber. Ze besteedt veel tijd aan haar tuin en opent de tuinpoort een paar keer per jaar voor publiek. Een keer in april, als de duizenden tulpen en andere bolgewassen bloeien en in juni, als de rozen in bloei staan. Want naast bloembollen zijn rozen een echte passie van Hetty: “Ik woon in Zeeland heel dicht bij zee. Het klimaat is er mild en ik kan me planten veroorloven die vorstgevoelig zijn.”

Bloggen over haar tuin doet Hetty sinds 2011. Daar had ze een concrete aanleiding voor: “Toen ik de 25 jaar oude buxushaag in mijn tuin had gehalveerd, was een tuinclub erg benieuwd hoe dat zou aflopen. Toen besloot ik om een blog te beginnen. Met de buxus is het gelukkig goed afgelopen Tot mijn grote verbazing bleek al snel dat er altijd wel iets in de tuin gebeurt om over te schrijven. Op mij blog vertel ik elke week over wat me bezighoudt in de tuin; tips, trucs maar ook mislukkingen en nieuwe plannen. Maar altijd met humor en zelfspot! Bij de verhalen plaats ik veel foto’s die ik zelf maak. Fotograferen doe ik al vanaf mijn 13e, maar door het bloggen heeft het nu ook een heel leuk doel.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>