Kleine tips voor een grotere tuin

Zou je graag een grotere tuin willen, maar zit verhuizen er niet in? Laat dan je tuin groter lijken door een paar kleine aanpassingen. In dit artikel lees je 3 tips voor een ruimer ogende tuin.

liever 1

#1 – Omheining

Als eerste speelt de omheining van je tuin een grote rol bij de uitstraling van een tuin. Een schutting bijvoorbeeld kan al gauw zorgen voor een benauwd en gesloten gevoel. Voor een open uitstraling kan je dan ook het beste voor een hekwerk kiezen. Een hekwerk heeft verschillende openingen, waardoor je door het hekwerk heen kan kijken. Je creëert nu het idee dat er achter het hekwerk nog meer is en de tuin daarachter nog doorloopt. Als je graag wat meer privacy wilt, kan je je hekwerk laten begroeien met een plant, bijvoorbeeld een klimop.

liever 2

Pad

Een andere tip is een slingerend tuinpad. Het gebruik van cirkelvormen in een kleine tuin, zorgt al gauw voor dynamiek en een groter ogende tuin. Om deze cirkelvorm gemakkelijk in je tuin te krijgen, kan je een C-vormig of S-vormig tuinpad aanleggen. Met name als je in de bocht van het pad een struik of boom plaatst, is het pad niet in een keer te overzien. Je wekt nu de illusie dat het pad, en dus de tuin, nog een stuk verder doorlopen!

liever 3

Hoogteverschil

Tot slot kan je nog hoogteverschil in je tuin aan brengen. Hoogteverschil zorgt ervoor dat de tuin niet in een keer te overzien is. Hierdoor weet je niet hoever de tuin doorloopt en ontstaat er een beetje spanning in de tuin. Hoogteverschil kan je maken door halverwege de tuin een gaaswek te plaatsen van ongeveer anderhalve meter hoog. Dit kan je vervolgens laten begroeien met een mooie plant zoals de passiebloem. Een extra voordeel van een tussenhekwerk is is dat je er allerlei spullen achter kan zetten, waardoor je tuin er ook nog eens opgeruimd uitziet!

Met deze drie kleine aanpassingen krijgt je tuin ineens een grotere dimensie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>