Tuinen

Tuinen

De variëteit in tuinen is welhaast oneindig. We noemen hier slechts stadstuinen, villatuinen, daktuinen, voortuinen en achtertuinen. Veelal zijn ze geheel verschillend uitgevoerd en beplant, al of niet voorzien van een vijver, een gazon, een logia, een terras en bloembakken in vele soorten en maten. De inrichting van borders, de keuze voor bloemen of planten en struiken met loofhout of naaldhout op de achtergrond, het aantal mogelijkheden is schier onuitputtelijk.

images

De laatste decennia zijn er wezenlijke zaken veranderd in onze tuinen. Daar waar men zich vroeger concentreerde op alles wat groeide en bloeide in onze tuinen voor wat betreft de inrichting, wordt er heden ten dage veel meer gebruik gemaakt van natuurlijke en natuuridentieke bouwmaterialen, teneinde de tuin qua inrichting en comfort te optimaliseren. Denkt u aan het overdekte terras, de logia, vaste of verplaatsbare bloembakken, een vijver, zwemvijver of zwembad en niet te vergeten, splitlevel terassen in vele uitvoeringen met sfeerverlichting en terrasverwarming. Voor de kinderen worden er niet zelden vaste speelhuisjes en speeltoestellen geplaatst. Vanuit Amerika komt het fenomeen ‘boomhut’ op ons af.

Een keur aan tuinmeubelen is beschikbaar. Natuurlijke uitvoeringen in bijvoorbeeld steigerhout of in hardhout harmonieren nog het beste met de enorme variëteit aan inrichtingen van tuinen, omdat hout nu eenmaal van oudsher een ‘bruggenbouwer’ is daar waar verbinding met harmonie en rust belangrijke voorwaarde is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>